Ajakiri Bicycle Magazine tõi välja viis põhjust:

1. Aerodünaamika paraneb.
Ajal, kui õmblusteta kostüümide, aerodünaamiliste raamide, tilgakujuliste kiivrite ja ülikergete süsinikkiust jooksudega püütakse maksimaalne kiirus ja efektiivsus saavutada, oleks rumalus seda väikest lisavõitu siledate säärte näol kasutamata jätta. Ajakirjale Bicycling tehtud uurimuse kohaselt on efekt, siledad vs karvased sääred, 0,6% ehk 40 kilomeetrisel eraldistardisõidul, mida läbitakse kiirusega 37 km/h, on võit umbes viis sekundit.

"Tegelik kasu sõltub sellest, kui karvane sa oled. Vaata kasvõi liibuvaid rattakostüüme (näiteks eraldistardil), millel pole õmbluseid. Kui nii väikesed detailid määravad palju, siis karvased jalad võivad sul tempot maha võtta," Levi Lepheimer, profirattur.

"Võib-olla tipus ja eraldistardis. Maastikurattal, ei iial, isegi veidi mitte," Jeremy Horgan-Kobelski, mitmekordne USA meister maastikusõidus.

"Aerodünaamika mõttes ei aidanud eriti, aga rattal olles ja karvaseid jalgu märgates tundsin end kohe aeglasemalt," Davis Phinney, Tour de France'i etapivõitja.

2. Parandab massaaži mõju.
Karvadest kiskumine jõulisel massaažil teeb haiget. Palju.

"Sellepärast ma raseeringi, sest muidu oleks liiga valus," Levi Lepheimer.

"Kui oled karvane, peab rohkem õli kasutama. Sa ei taha end tunda õlitatud seana," Giro d'Italia võitja Andy Hampsten.

"Raseeritud jalgade puhul tundub massaaž meeldivam, kuid sügavamal lihastasandil pole vahet. Saavutab sama tulemuse nii raseeritud kui raseerimata jalgadel. Töötan ratturitega aastaläbi ja isegi profid on talvel karvased," massažiterapeut Chris Grauch.

3. Haavad paranevad lihtsamini ja kiiremini.
Kukkumistest saadud haavad paranevad tõhusamalt, sest karvad ei kogu mustust, kärnad saab lihtsamini kätte ja sidemeid on lihtsam vahetada.

"Arvasin alati, et kukkumishaavad on peamine põhjus. Kui sa asfaldil libised, kaotad suured pinnad oma nahast. Karvad koguvad mustust ja sidemeid eemaldada pole ka kuigi lõbus," Phinney.

 "Samuti jääb nii kinesioteip paremini peale, paljud ratturid kasutavad seda," Horgan-Kobelski.

 
4. Näeb parem välja ja annab parema enesetunde.
Lihased joonistuvad paremini välja. Mida paremas vormis sa end tunned, seda kiiremini sõidad.

"Absoluutselt. Peas tekitab raseerimine tunde, et oled kiirem. Ma raseerin alati enne eraldistardietappi. Sa tunned siis tuult ümber oma jalgade voogamas," profirattur Chris Horner.

Naistele meeldivad siledasäärsed mehed.
"Kui mu abikaasa Jeremy Hogan-Kobelski lõpetab profisportlase karjääri, tahan, et ta edasi raseeriks. Samas, ma olen ise ka rattur. Enamus naissoost ilmselt jääb minuga eriarvamusele," profimägirattur Heather Irmiger.

5. See on traditsioon.
Jalgadelt karvkatte kaotamine näitab, et oled pühendunud tõelise ratturi elule ja austad selle traditsioone. Tõsisele grupisõidule karvaste jalgadega ilmumine on nagu kirikus lühikeste pükste kandmine.

"Raseerimine on märk sellest, et oled rattur," Horgan-Kobelski.

"See oli moes ajal, kui mina võistlesin, ja on moes praegu. Tõeline rattur raseerib jalgu," Phinney.