Saksamaa-Kreeka 4:2 (1:0)

Väravad: 39. Lahm 1-0, 55. Samaras 1-1, 61. Khedira 2-1, 68. Klose 3-1, 74. Reus 4-1, 89. Salpingidis (pen) 4-2

Saksamaa algkoosseis: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger, Reus, Özil, Schurrle; Klose.

Kreeka algkoosseis: Sifakis; Torosidis, Sokratis, Papadopoulos, Tzavellas; Makos, Maniatis, Katsouranis, Ninis; Salpingidis, Samaras.


Sami Khedira

Kreeka ründaja Samaras
Philipp Lahm
Saksamaa-Kreeka
Mängu eel

Poolas Gdanskis toimuva mängu eeldatav soosik on Saksamaa. Senisest kaheksast omavahelisest kohtumisest pole kreeklased võidurõõmu veel maitsnud. Viimati kohtuti 2001. aastal, kui MM-valikturniiril olid paremad sakslased 4-2. Kuuest viimasest Euroopa meistrivõistluste finaalturniirist on Saksamaa jõudnud poolfinaali lausa viiel korral. Huvitava faktina võib välja tuua selle, et Kreeka on löönud oma viimased 10 väravat finaalturniiril peale 40. minutit.

Kreeklaste niigi väikseid võimalusi edasipääsuks vähendab veelgi asjaolu, et nende kapten ja keskväljamootor Giorgos Karagounis jääb kollaste kaartide tõttu tänasest mängust eemale. Samal põhjusel peab kohtumise vahele jätma ka Jose Holebas. Kreeka väravavaht Kostas Chalkias ei ole oma vigastusest veel paranenud ja jätab tänase mängu suure tõenäosusega vahele.

Saksamaa koondisel peaksid kõik mehed täna mängukõlblikud olema. Eelmise mängu kaartide tõttu vahele jätnud Jerome Boateng on ilmselt tagasi paremkaitses. Teda asendanud Lars Bender peaks seega jääma täna varusse.

Eile selgus esimene poolfinalist, kui Portugal alistas 1-0 Tšehhi. Tänase kohtumise võitja mängib poolfinaalis neljandast veerandfinaalist edasipääsejaga ehk Inglismaa või Itaaliaga.