Kandidaate on kaks: 21-aastane Lise Anette Vaher ja 18-aastane Anna Lotta Jõgeva. Olümpiale pääseb sportlane, kes suudab koguda rohkem FISi punkte.

Naiskandidaatide tutvustuses räägivad Lise Anette ja Anna Lotta ise nii:

Lise Anette Vaher: "Mul on hea meel, et minu eelmise hooaja tulemused on toonud Eestile võimaluse saata olümpiale ka naismäesuusataja. Olen suvel palju panustanud üldfüüsilistele treeningutele jõusaalis ning kasutanud lühikest suve ka uute huviliste väljaõpetamiseks ning võistlemiseks oma teisel lemmikalal - purjelauasurfis. Hooaja ettevalmistuse esimene lumelaager Itaalias, Val Senales suusakeskuses ning Austrias Pitztalis on läbitud. Peatselt on algamas järgmine laager koos Kronplats Racing Center tiimiga. Ootame kodukeskuste avamist Kronplatzis (Itaalia) - see teeb eluolu palju lihtsamaks. Palju toetust pakuvad meie tiimi kuuluvad teised sportlased ning olümpiakogemusega treenerid. Tean, mida oodata ning kuidas valmistuda. Novembri lõpus on plaan alustada selle hooaja võistlustega. Eesmärgiks on kvalifitseeruda olümpiale ka teisel alal, suurslaalomis. Olümpia on ilmselt iga sportlase unistus, nii ka minul. Soovin olla selleks ajaks parimas vormis ja palju rõõmu teevad sel hooajal appi tulnud toetajad. Töö ja õpingute kõrvalt sportimine on paras väljakutse, aga samas, kes teeb see jõuab. Minu ettevalmistuste kohta saab infot minu veebilehe, FB ning Instagrami kaudu."

Anna Lotta Jõgeva kirjutab oma ettevalmistusplaanides: "Minu selle hooaja alguse ettevalmistus on siiani kulgenud enam-vähem plaanide kohaselt. Käin jõusaalis, matkan mägedes ja jooksen, aga olen ka saanud treenida suuskadel Juvassi ja Fonna liustikel, samuti kodu lähedal Geilos avatud rajal. Novembri viimasel nädalal korraldatakse selle hooaja esimesed võistlused Norras. Saan oma kodumäel Hemsedalis sõita slaalomit ja ülisuurslaalomit ning Geilos slaalomit ja suurslaalomit. Loodan täita olümpia B-normi slaalomis kohe hooaja alguses, aga mõtlen ka suurslaalomi normi täitmise peale. Novembri ja detsembrikuu jooksul on mul kokku plaanis 16 starti, kõik neist Norras. Olümpiamängud ja Eesti esindamine on olnud minu unistus kaua aega. Saan seal mõõtu võtta maailma parimatega. Õpin gümnaasiumi lõpuklassis ja detsembris ootavad mind ees esimesed eksamid. Treeningute vahel istun nina raamatus ja püüan eksamiteks õppida. Parim uudis tänasel päeval on aga see, et kodus Hemsedalis tuli maha ca 20-25 cm lund ja lisa sajab juurde. Loodan väga, et mägi varsti suusatamiseks avatakse ja saan oma klubiga kodusel mäel treenima hakata."

Eesti meeskandidaatidest olümpiale - Tõnis Luigest, Tormis Lainest, Juhan Luigest ja Sten-Mark Virrost - ilmub ülevaade järgmises suusaliidu uudiskirjas.